In de media

Thuisonderwijs verschijnt regelmatig in het nieuws. Hieronder een selectie.

Kinderombudsman stelt Rotterdamse thuisonderwijsouders in het gelijk

Rotterdamse thuisonderwijsouders dienden een klacht in bij de kinderombudsman over de acties van wethouder Hugo de Jonge. De kinderombudsman oordeelde dat de wethouder de privacy van de kinderen inderdaad heeft geschaad. In het AD van 19 juli j.l. stelt kinderombudsman Anne Mieke Zwaneveld: ’Er is een machtsstrijd ontstaan tussen de gemeente en thuisonderwijsouders over de […]

Gezin vlucht om thuisonderwijs

Een christelijk gezin uit Rotterdam is naar Ierland geëmigreerd omdat thuisonderwijs door de gemeente steeds moeilijker wordt gemaakt. Voor meer informatie bekijk het hele artikel in het ND en de reportage van de EO ‘Dit is de dag’.

Onderwijs op maat

Wanneer onderwijsvernieuwers spreken over maatwerk op school voor ieder kind, krijgen ze alle handen op elkaar. Bijvoorbeeld het aanbieden van een ‘maatwerkdiploma’ waarin examen gedaan kan worden op verschillende niveau’s voor verschillende vakken, kan op veel sympathie rekenen. “Maar zo veel bijval als het ‘maatwerkdiploma’ krijgt, op zo weinig begrip kunnen ouders rekenen die hun […]

Thuisonderwijs als volwaardige onderwijsvorm

Hoezo zorgwekkend? Tweehonderd ouders geven hun 575 kinderen maatwerkonderwijs. Er is een steeds breder draagvlak van wetenschappers en woordvoerders onderwijs van de Tweede Kamer. Thuisonderwijs op het zes uur journaal van zondag 29 maart.  

Tweede Kamerfractie CDA tegen verbod op thuisonderwijs

De Tweede Kamer-fractie van het CDA staat niet achter de actie van de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge van onderwijs (CDA) om de vrijstelling van de leerplicht vanwege geloofsovertuiging op te willen heffen. Voor het hele artikel op Dichtbij.nl, klik hier.