Contact


We willen graag goed bereikbaar zijn als vereniging. Toch vragen we iedereen eerst onderstaande vragen door te nemen, omdat verreweg de meeste informatie al op deze website staat vermeld.

Staat je vraag er niet tussen? Mail of bel ons dan gerust, maar bedenk dat we een vrijwilligersorganisatie zijn: reactie kan dus even op zich laten wachten (doorgaans lukt het om binnen 7 dagen te reageren).

Nee, dat kan niet. Een richtingbezwaar is namelijk niet geldig wanneer er bezwaren worden geuit tegen de richting van een school waar het desbetreffende kind de afgelopen 12 maanden ingeschreven heeft gestaan. Meer informatie vind je op de pagina's over het Richtingsbezwaar, in het bijzonder onder het kopje 'Thuisonderwijs na schoolgang'.

Ja, de eisen aan het richtingsbezwaar werken zogezegd 'per kind'.

Wij krijgen vragen van ouders die vanwege Corona-maatregelen hun kinderen thuisonderwijs willen geven. De huidige maatregelen staan op de website van rijksoverheid.nl, maar invulling daarvan kan per school verschillen.

Bezwaar tegen inrichting van het onderwijs, waaronder ook (corona)maatregelen, is geen grond voor vrijstelling van de leerplicht. Details hierover staan beschreven in het wettelijk kader

Wij adviseren ouders om het gesprek aan te gaan met de school en zo samen tot een werkende oplossing te komen. De school kan wellicht een individuele regeling treffen op basis van artikel 41 WPO. Het helpt daarbij natuurlijk wanneer de ouders met een goed doordacht plan komen en het belang van het kind voorop stellen.

Contact met de NVvTO

Voor alle vragen maken wij gebruik van het contactformulier. Hierbij kun je kiezen voor een categorie, zodat je bericht direct naar de juiste persoon wordt verstuurd.

Wij hebben een voorkeur voor vragen via het formulier, maar wil je toch liever iemand telefonisch spreken, dan kan dat ook. Je kan dat in je bericht aangeven of bellen met: 06 – 3038 5788

De NVvTO is een vrijwilligersorganisatie. Wij streven ernaar je bericht binnen een week te beantwoorden.

Sociale media

De NVvTO is ook bereikbaar op sociale media:

Persvragen

Ook voor persvragen kan het formulier worden gebruikt, of eventueel is de voorzitter telefonisch bereikbaar: 06 – 3038 5788

Bankrekening

NL93 INGB 0006 1139 05

Privacybeleid

Het privacy statement van de NVvTO kun je hier downloaden.