Thuisonderwijsplan


Je bent begonnen met thuisonderwijs en bent op zoek naar meer diepgang of structuur. Wellicht heb je behoefte aan meer overzicht en organisatie? Door het opstellen van een thuisonderwijsplan krijg je beter inzicht waar je op dit moment staat, waar je naartoe wil en hoe je daar gaat komen.

Een goed thuisonderwijsplan vormt de basis voor jouw onderwijs en helpt je bij het maken van keuzes. Er zijn zoveel opties. En dan zijn er nog de leerzame uitstapjes, musea, theatervoorstellingen en workshops, educatieve materialen en social media accounts met tips en foto's. Voor je het weet probeer je alles te doen, maar je kunt niet alles doen en dat hoeft ook helemaal niet.

Wanneer je weet wat je wilt en waar je naartoe werkt, kun je veel beter keuzes maken en zijn ze ook ineens niet zo moeilijk meer.

Keurmerk

Wil je in aanmerking komen voor het keurmerk van de Stichting Keurmerk Thuisonderwijs? Neem dan voordat je van start gaat al contact op met Stichting Keurmerk Thuisonderwijs. Je krijgt dan een overzicht van wat er in je plan moet staan om aan het keurmerk te voldoen.

Iedere thuisonderwijzer is anders en daarom is ook ieder plan anders. Omdat een plan zo persoonlijk is, is het belangrijk dat je dit ook echt zelf maakt. De vereniging biedt twee opties om je te helpen bij het schrijven van je eigen onderwijsplan.

Schrijf je eigen thuisonderwijsplan


Iedere thuisonderwijzer is anders en daarom is ook ieder plan anders. Omdat een plan zo
persoonlijk is, is het belangrijk dat je dit ook echt zelf maakt. De vereniging biedt twee opties om je te helpen bij het schrijven van je eigen onderwijsplan.

Handleiding ‘schrijf je thuisonderwijsplan’


Met deze handleiding maak je zelfstandig in 6 stappen je eigen thuisonderwijsplan.
De handleiding neemt je stap voor stap mee door het schrijfproces en biedt je structuur, stelt je vragen over jouw visie en wat je wilt bereiken en geeft je tips om zo tot een persoonlijk plan te komen dat jou en je thuisonderwijs weerspiegelt. Als je de handleiding helemaal doorgewerkt hebt, heb jij een prachtig thuisonderwijsplan!

De handleiding is gratis te downloaden.

Open handleiding

Workshop ‘schrijf je thuisonderwijsplan’


In de workshop “schrijf je thuisonderwijsplan” ga je onder begeleiding van twee ervaren workshopgevers aan de slag met het schrijven van je eigen thuisonderwijsplan.

Voorafgaand aan de workshop krijg je een lijstje met huiswerk om het schrijven van je thuisonderwijsplan voor te bereiden. Hierbij maak je onder andere een overzicht van het materiaal en de methodes die je nu al gebruikt, van activiteiten die je door het jaar heen plant en de interesses van je kinderen.

Lees meer

Naar de workshop

Veelgestelde vragen