Meer informatie


Op deze website geven we informatie over thuisonderwijs en de (wettelijke) achtergronden daarvan. Advies voor specifieke gevallen geeft de NVvTO echter niet. Deze pagina's zijn dan ook niet bedoeld als volwaardig advies. De NVvTO wil graag mensen helpen goed thuisonderwijs te geven, maar is geen (juridisch) adviseur. Wel willen wij wijzen op de verschillende mogelijkheden om jezelf te voorzien van goed juridisch advies.

In de volgende gevallen is het extra aan te bevelen contact op te nemen met een ervaren adviseur op het gebied van de leerplichtwet en vrijstellingen daarvan in het bijzonder:

  • Thuisonderwijs na schoolgang
  • Thuiszitters die over willen gaan naar thuisonderwijs

Voor meer informatie over juridische aspecten kun je je aanmelden bij de besloten facebookgroep 'Tojur', die speciaal bedoeld is voor de juridische aspecten van thuisonderwijs en waar veel (ervarings)deskundigen graag anderen helpen. Deze facebookgroep is overigens geen onderdeel van de NVvTO.

Hoewel we dus geen advies geven over specifieke situaties, is de NVvTO wel bereikbaar voor mensen met informatievragen. Je kunt contact opnemen via e-mail (formulier).