Schrijf je thuisonderwijsplan


Geef je al enige tijd thuisonderwijs en wil je eens een plan van aanpak maken? Misschien heb je behoefte aan meer overzicht? Of wil je in aanmerking komen voor het keurmerk van de Stichting Keurmerk Thuisonderwijs? Schrijf je dan in voor de workshop ‘Schrijf je thuisonderwijsplan’.

De workshop is bedoeld voor ouders die al thuisonderwijs geven en reeds ideeën hebben over de aanpak van hun onderwijs. Tijdens de workshop ga je aan de slag met het schrijven van je eigen thuisonderwijsplan voor het komende jaar. Stap voor stap nemen we je mee door het proces van het schrijven van een plan van aanpak dat helemaal is toegesneden op jouw situatie en jouw kinderen. Aan het einde van de workshop heb je je eerste versie van je eigen thuisonderwijsplan!

Voorafgaand aan de workshop krijg je een lijstje met huiswerk om het schrijven van je thuisonderwijsplan voor te bereiden. Hierbij maak je onder andere een overzicht van het materiaal en de methodes die je nu al gebruikt, van activiteiten die je door het jaar heen plant en de interesses van je kinderen.

Met al deze informatie op zak ga je tijdens de workshop aan de slag met het schrijven van je thuisonderwijsplan. Tijdens de workshop is er veel ruimte om gezamenlijk te brainstormen, vragen te stellen en om feedback te vragen.

Let op: deze workshop is alleen bedoeld voor mensen die al enige tijd thuisonderwijs geven aan een kind van minimaal 4 jaar oud. De reden hiervoor is dat de workshop ervan uitgaat dat je al weet wat voor thuisonderwijsvorm je hanteert.

Andere workshops
Ben je nog niet gestart met thuisonderwijs en nog aan het nadenken of je thuisonderwijs wilt gaan geven? Kijk dan bij de ‘Informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden’. Daar leer je alles wat je moet weten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Heb je al besloten om thuisonderwijs te geven, maar ben je net gestart of ga je bijna starten? Kijk dan hier voor de workshop voor ‘Startende thuisonderwijzers’. Daar leer je alles wat je moet weten om een vliegende start met thuisonderwijs te kunnen maken.

Praktische informatie:

  • Kosten: € 10,- voor NVvTO-leden en € 15,- voor niet-leden
  • Groepsgrootte: ongeveer 10 personen
  • Workshops zijn bedoeld voor ouders en niet voor kinderen. Hierop zijn geen uitzonderingen mogelijk.
Inschrijven voor deze workshop