Leermiddelen


De NVvTO heeft afspraken gemaakt met diverse uitgeverijen, zodat thuisonderwijzers ook de 'normale' docentenmaterialen kunnen aanschaffen, zoals die ook op school worden gebruikt. De NVvTO verkoopt zelf geen materialen, maar is enkel een centraal contactpersoon richting de uitgeverijen.

Bestellen via NVvTO is beperkt tot materialen die niet voor particulieren te bestellen zijn! Leerling(werk)boeken, opdrachtboeken en online leerling-licenties kunnen dus niet via de NVvTO besteld worden. Dit kan namelijk op de gebruikelijke manier (en veel eenvoudiger) via schoolboekhandel Van Dijk of Bol.com.
Oudere edities zijn vaak verkrijgbaar via De Slegte of Marktplaats, maar een nadeel daarvan is dat er mogelijk geen passende online omgeving bij te verkrijgen is.

Let op: bestellen van materiaal met 'docentenkorting' is NIET toegestaan bij Boom en Staal&Roeland, ook al lijkt het systeem die optie wel te bieden - het is van belang dat wij het vertrouwen van de uitgevers niet beschamen.

Voorwaarden

Uitgeverijen willen zekerheid dat de besteller ook daadwerkelijk thuisonderwijs geeft. Er moet daarom aan drie voorwaarden worden voldaan:

 1. Het is uitsluitend voor eigen gebruik
 2. Je hebt een lidmaatschap bij de NVvTO
 3. Je kunt aantonen dat je thuisonderwijs geeft. Het handigste is wellicht een kopie van de meest recente vrijstellingsbrief van de gemeente, maar andere opties zijn ook mogelijk (bv het keurmerk van SKT).

Let op:
Lidmaatschap alleen is dus niet voldoende, want dat is -zeker voor een buitenstaander- geen bewijs van het geven van thuisonderwijs.

Bovenstaande voorwaarden geven de uitgeverijen voldoende vertrouwen om leermiddelen te verkopen aan thuisonderwijzers. Uiteraard is het belangrijk dat de beschikbare materialen steeds met zorg worden behandeld: materialen mogen nooit verder worden verspreid en/of openbaar worden gemaakt.

Bestellen met docentenkorting bij Boom en Staal&Roeland is NIET toegestaan.

We houden ons het recht voor om naheffingen of overige kosten tot 3 jaar na dato te verhalen op degenen die die bestellingen hebben geplaatst. Voor wie ingaat tegen de voorwaarden, worden geen (volgende) bestellingen aangenomen.

Bestellen

Wil je materiaal bestellen, ga dan eerst na of je het materiaal niet toch zelf kunt bestellen:

 • Kijk bij de webshop van de uitgeverij zelf
 • Kijk of je het kunt bestellen via een boekhandel

Is het lesmateriaal dat je wilt inderdaad alleen voor docenten bestelbaar, dan kun je je bestelling plaatsen via de NVvTO.

Het bestellen gaat in een aantal stappen:

 1. Vul (per uitgever) het in bestelformulier:
  1. Je lidnummer van de NVvTO
  2. Bij welke uitgever je wilt bestellen
  3. Welk materiaal je precies wilt (per regel één artikel/soort):
   Volledige titel, ISBN-nummer, artikelnummer en eventueel een andere specifieke beschrijving.
 2. Mail je bewijs (bv vrijstellingsbrief) aan de commissie leermiddelen:
 3. Je ontvangt een bevestiging en een factuur per email
 4. Na betalen van de factuur wordt je bestelling geplaatst bij de uitgeverij
 5. Je ontvangt het materiaal per email

NB: gezamenlijke inkoop

Voor enkele uitgeverijen / methodes is er jaarlijks een gezamenlijk inkoopmoment. Daarover wordt dan vooraf gecommuniceerd via de NVvTO-ledengroep op Facebook en in onze nieuwsbrief en/of op deze website. Dit betreft:

Veelgestelde vragen