Corona - scholen gesloten


Welkom op onze speciale corona website, waar we als Nederlandse Vereniging voor Thuisonderwijs iets van onze ervaringen willen delen nu ineens heel Nederland met thuisonderwijs te maken heeft.

Nu de scholen zijn gesloten en veel kinderen thuis zitten, zal het voor veel mensen even zoeken zijn hoe invulling te geven aan het onderwijs. Waarschijnlijk heb je een hele berg huiswerk meegekregen. Duidelijk toch? Maar hoe vul je een dag in? Het is ook een mooi moment om te kijken hoe je kind nu eigenlijk leert. Misschien weet je dat allang en kun je er dus goed bij aansluiten. In elk geval is het een gelegenheid om dezelfde inhoud eens op een (heel) andere manier aan te bieden.

Thuisonderwijs is een heel andere manier van onderwijs dan schoolonderwijs. Thuisonderwijs-ouders hebben zich verdiept in methodes, leerstijlen en leerlijnen en proberen op die manier lesmateriaal aan te laten sluiten bij de belevingswereld van het kind. Voor jou is dat nu de uitdaging; de komende periode onderwijs invullen op zo'n manier dat het een verrijkende ervaring wordt voor ouder en kind. Op deze pagina's willen we daarom vooral achtergrondinformatie bieden, maar we delen ook enkele tips en idee├źn van wat thuisonderwijzers.

Daarnaast is er ook op facebook veel informatie te vinden, bijvoorbeeld bij de groep (Tijdelijk) Thuis Onderwijs

Tijdelijk thuisonderwijs geven


Help! Mijn kind zit thuis, wat nu? Hoe pak ik dat aan? Moet ik nu met een schema gaan werken? Waar haal ik alle materialen vandaan en is het te combineren met mijn (thuis) werken? Hoe doen andere mensen dat, en zal deze rolverschuiving niet ten koste gaan van de relatie tussen mij en mijn kind?

Dit en nog veel meer vind je hier.

Thuisonderwijs - hoe doe ik dat?

Basisonderwijs


Hier vind je informatie per leeftijdsgroep Kleuters Middenbouw Bovenbouw

Voortgezet onderwijs


Hier vind je informatie per niveau VMBO HAVO VWO